söndag 15 mars 2015

I förändringens tid...

På fredag är det stora saker som sker i naturen, förutom att knoppar brister och lökar gror är det vårdagjämning, mörkermåne och solförmörkelse på en och samma gång. Och i samhällsdebatten uppmärksammas (förhoppningsvis) på söndag att det är den internationella världsvattendagen.
På måndag direkt efter helgen inleds den första av två prövningar i det som kallas en av Sveriges största miljömål genom tiderna. Under två domstolsprövningar ska Ojnareskogens, (men egentligen alla heliga livgivande platsers), rätt att få finnas kvar prövas i svensk domstol.

- Kan vi inte med skydda Ojnareskogen och Bästeträsk kan vi inte skydda någon plats någonstans i Sverige, har bla Naturvårdsverket sagt vid tidigare domstolsprövningar i målet.

 Jag vet att många redan jobbar och kommer att fortsätta jobba såväl juridiskt, praktiskt som andligen FÖR skogen på alla möjliga  sätt. Själv kommer jag förutom att närvara på förhandlingarna också dagligen försöka reflektera över vår tid och de förändringar vi faktiskt ser omkring oss nu - inte minst vad gäller återförandet av vår samhällsverksamhet till inom ramarna för jordens kretslopp.
Tänker samla tankarna en stund varje morgon från och med kommande solförmörkelse nästa fredag den 20:de mars och fram till och med nästa mörkermåne den 18:de april, som för övrigt är den sista dagen på den andra rättegångsveckan för Ojnare denna vår...

Denna laddade månad i förändringens tid kommer i alla fall jag jobba med Ojnare utifrån mina förutsättningar. Tänker mig att alla fantastiska människor som engagerar sig i och kämpar för Ojnare kan liknas vid vårflodens kvalitéer, flödande FÖR livet självt, vätande uttorkad jord och bidragande till en nystart på (och i) jorden.

Jag vill ha försoning, frid och fred för skogen, sjön och på planeten.  För Jorden - denna blågröna pärla i mörk rymd som blivit vårt favorithäng i universum! 
FÖR OJNARE - och för alla andra älskade hotade heliga platser!
Häls
Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar